Over ons

Heb je zin om te acteren, maar heb je dat nog nooit gedaan? Zoek je een jeugdbeweging waarin je creatief kan zijn? Bij 't Open Deurtje vzw ben je aan het juiste adres! Er is voor elk wat wils. Wij geven elk jaar een acteercursus voor beginners, zodat je meteen al ervaring op de planken hebt. Daarna kan je nog meedoen aan enkele andere cursussen om uiteindelijk te schitteren op het podium.

Het werkjaar van 't Open Deurtje start in september, en loopt t.e.m. augustus. We starten in september met de repetities voor ons halloween-moorddiner. Iedereen die meedoet speelt een halloween-personage. Voor de ogen van het publiek wordt er iemand vermoord. Maar door wie? Wat was het motief? Maar vooral: wat was het wapen? Een avond die enorm gesmaakt wordt door het publiek én onze acteurs.

 Daarna doen we verder met een schlageravond. Heb je altijd al eens in de huid willen kruipen van een zanger of zangeres? Dan is onze schlageravond écht iets voor jou. We imiteren een aantal bekende personen op het ritme van ambiancemuziek. Het publiek gaat telkens door het dolle heen wanneer we op het podium staan. Dans je liever in plaats van op de voorgrond te staan, dan is er ook voor jou een plaatsje vrij op het podium.

Jaarlijks hebben wij ook onze toneelproductie. Die bestaat uit  5 voorstellingen, waar we elke avond een publiek verwelkomen dat bestaat uit 80 à 100 man. We spelen telkens een komedie. Maar laat je niet vangen: een komedie spelen is moeilijker dan drama omdat de lachsalvo's elkaar snel moeten opvolgen. De kick en het kippenvel dat je krijgt wanneer er gelachen wordt met de grappen is onmeetbaar. Een fantastisch gevoel dat je zeker eens moet beleven.

Ondertussen zijn we bijna aan de zomervakantie gekomen. Een ideaal moment dus om te starten met de repetities voor de zomershow. Hier combineren we dans met sketches. Iedereen staat te springen om hieraan mee te doen, omdat dit zo leuk is en omdat je ene hele vakantie bezig bent met toneel.

Tussendoor plannen we ook wel eens een uitstap, zodat we elkaar op regelmatige tijdstippen zien. Want vriendschap staat tenslotte centraal in 't Open Deurtje vzw.

Heb je zin om eens te komen kijken naar onze voorstellingen? Of wil je eens proberen of toneel iets voor jou is? Stuur dan gerust een mailtje naar hetopendeurtje@gmail.com of contacteer ons op facebook. Misschien sta jij dan ook binnenkort in de spotlights.